Co potřebujeme? (2-3 porce)
- 100 g sterilované, okapané řepy
- 150 g cottage
- 200 g čerstvého špenátu
- sůl, pepř, kari
- lžíci slunečnicových semínek
- lžíci dýňových semínek
- 50 g bílého jogurtu
- kousek jarní cibulky
- kousek fety nebo kozího sýra (není nutné)
- Špenát rozdělte do 3 misek (pokud máte opravdu hlad, tak do 2 :) ). Balený špenát bývá zpravidla již omytý, pokud takový nemáte, pak jej omyjte a osušte, ideálně v salátové odstředivce.
- Ke špenátu přidejte řepu.
- V misce promíchejte cottage se solí, špetkou pepře, jogurtem a trochou kari koření (množství záleží na vás, nakolik intenzivně jej v zálivce cítit chcete). Vzniklou zálivkou pokapejte špenát.
- Semínka nasucho opražte na pánvi a poté je přidejte do salátu společně s kolečky jarní cibulky.
- Na závěr přidejte kousek rozdrobené fety, máte-li chuť.
Inspirace: Lenka Požárová, Což tahle dát si....špenát.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)