neděle 15. října 2017

Špenátový salát s řepou a cottagem

V tomto salátu se spojily moje oblíbené suroviny, věřím, že si ho zamilujete.

Co potřebujeme? (2-3 porce)
  • 100 g sterilované, okapané řepy
  • 150 g cottage
  • 200 g čerstvého špenátu
  • sůl, pepř, kari
  • lžíci slunečnicových semínek
  • lžíci dýňových semínek
  • 50 g bílého jogurtu
  • kousek jarní cibulky
  • kousek fety nebo kozího sýra (není nutné)
Postup:
  1. Špenát rozdělte do 3 misek (pokud máte opravdu hlad, tak do 2 :) ). Balený špenát bývá zpravidla již omytý, pokud takový nemáte, pak jej omyjte a osušte, ideálně v salátové odstředivce.
  2. Ke špenátu přidejte řepu.
  3. V misce promíchejte cottage se solí, špetkou pepře, jogurtem a trochou kari koření (množství záleží na vás, nakolik intenzivně jej v zálivce cítit chcete). Vzniklou zálivkou pokapejte špenát.
  4. Semínka nasucho opražte na pánvi a poté je přidejte do salátu společně s kolečky jarní cibulky.
  5. Na závěr přidejte kousek rozdrobené fety, máte-li chuť.

Inspirace: Lenka Požárová, Což tahle dát si....špenát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)