neděle 29. října 2017

Dýňový pohár

Asi se shodneme na tom, že díky dýni je podzim hned veselejší. A chutnější. A sladký :)

Co potřebujeme? (5 porcí)
  • třtinový cukr/stévii
  • malou dýni hokkaido
  • 200 ml jablečné šťávy
  • 1 mascarpone
  • sušenky Bebe/Emco nebo Rej
  • 1 odtučněný tvaroh ve vaničce
  • plátky mandlí
  • 2  banány
Postup:
  1. Dýni omyjte, osušte, rozpulte a vydlabejte. Poté ji nakrájejte na kostičky.
  2. Připravenou dýni povařte s jablečnou šťávou a lžící cukru doměkka, tj. cca 10 minut.
  3. Uvařenou dýni rozmixujte dohladka a vzniklé pyré nechte pořádně vychladnout (jinak se vám krém může srazit).
  4. Mascarpone promíchejte s tvarohem a dýňovým pyré. Dle chuti krém doslaďte.
  5. Mandle nasucho opražte na pánvi, banány si nakrájejte na kolečka.
  6. Na dno skleniček rozdrobte oblíbené sušenky, nejlíp poslouží čokoládové nebo oříškové. Do poloviny každé skleničky dejte ba rozdrobené sušenky dýňový krém. Přidejte nakrájený banán a nakonec skleničky doplňte zbylým krémem. 
  7. Poháry dozdobte opraženými mandlemi. Podávejte vychlazené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)