Asi se shodneme na tom, že díky dýni je podzim hned veselejší. A chutnější. A sladký :)
Co potřebujeme? (5 porcí)
- třtinový cukr/stévii
- malou dýni hokkaido
- 200 ml jablečné šťávy
- 1 mascarpone
- sušenky Bebe/Emco nebo Rej
- 1 odtučněný tvaroh ve vaničce
- plátky mandlí
- 2 banány
- Dýni omyjte, osušte, rozpulte a vydlabejte. Poté ji nakrájejte na kostičky.
- Připravenou dýni povařte s jablečnou šťávou a lžící cukru doměkka, tj. cca 10 minut.
- Uvařenou dýni rozmixujte dohladka a vzniklé pyré nechte pořádně vychladnout (jinak se vám krém může srazit).
- Mascarpone promíchejte s tvarohem a dýňovým pyré. Dle chuti krém doslaďte.
- Mandle nasucho opražte na pánvi, banány si nakrájejte na kolečka.
- Na dno skleniček rozdrobte oblíbené sušenky, nejlíp poslouží čokoládové nebo oříškové. Do poloviny každé skleničky dejte ba rozdrobené sušenky dýňový krém. Přidejte nakrájený banán a nakonec skleničky doplňte zbylým krémem.
- Poháry dozdobte opraženými mandlemi. Podávejte vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)