středa 5. února 2020

Portobello plněné kuřecím masem a tvarůžky


Skvěle chutná s bramborovou kaší.
Co potřebujeme? (4 porce) 
  • 4 portobella
  • 2 velká kuřecí prsa 
  • sůl, pepř
  • oregano
  • uzenou papriku
  • cayenský pepř
  • čerstvou bazalku 
  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • olivový olej 
  • 1 šalotku 
  • cca 200 g cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku 
Postup:
  1. Z hřibů vyřízni nožičky a ty pak pokrájej na kostičky. 
  2. Šalotku nakrájej na jemno a orestuj ji na lžíci oleje na pánvi. Jakmile zesklovatí, přidej k ní na malé kostičky nakrájené maso a ochuť jej solí, pepřem, uzenou paprikou, cayenský pepřem a oreganem. 
  3. Restuj dozlatova a potom k masu přidej pokrájené nožičky hub a na plátky nakrájený česnek. Za občasného promíchání společně restuj 5 minut. 
  4. Troubu předehřej na 180 stupňů. 
  5. Kloboučky hub potři mašlovačkou z jejich vnitřní strany olejem a posol je. Pak je naplň masovou směsí, přepůlenými cherry rajčaty, bazalkou a na kousky nakrájenými tvarůžky. 
  6. Houby dej na plech vyložený pečícím papírem a peč je cca 20-30 minut (doba pečení závisí na velikosti portobello, musí změknout).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)