Co potřebujeme? (1 porce)
- 1 střední batát
- olivový olej
- 100 g kousků tuňáka (ve vlastní šťávě)
- vrchovatou lžíci ricotty
- sůl, pepř
- lžíci ajvaru
- nasekanou pažitku dle chuti
- koření Ďábelská pomazánka od Koření od Antonína (popř. jiná oblíbená pomazánová)
- mikrovýhonky slunečnice (nebo petrželka, řeřicha, rukola, polníček, výhonky zelí, jarní cibulka...)
- Batátu pečlivě vydrhni kartáčem a osuš ji. Poté ji pomocí mašlovačky potři trochou olivového oleje a dej ji na plech/do zapékací misky vyložené pečícím papírem. Takto nachystanou batátu upeč v troubě vyhřáté na 220 st. doměkka. Hotová bude, když do ní půjde lehce zapíchnout vidlička.
- Mezitím si připrav náplň: ricottu promíchej s okapaným tuňákem, ajvarem, nasekanou pažitkou, solí, pepřem a kořením.
- Upečenou batátu podélně kolmo nařízni (neprořízni ji úplně, bude se ti lépe plnit) a podle chuti ji na řezu trochu posol. Poté na ni dej ricottovou náplň a dozdob ji mikrovýhonky.
- Ihned podávej, ideálně se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)