pondělí 16. března 2020

Plněná pečená batáta


Tohle jídlo je naprosto fantastické pro ty dny, kdy nechcete strávit v kuchyni mnoho času a zároveň nechcete rezignovat na zdravé a chutné jídlo.

Co potřebujeme? (1 porce)

  • 1 střední batát
  • olivový olej
  • 100 g kousků tuňáka (ve vlastní šťávě)
  • vrchovatou lžíci ricotty
  • sůl, pepř
  • lžíci ajvaru
  • nasekanou pažitku dle chuti
  • koření Ďábelská pomazánka od Koření od Antonína (popř. jiná oblíbená pomazánová)
  • mikrovýhonky slunečnice (nebo petrželka, řeřicha, rukola, polníček, výhonky zelí, jarní cibulka...)
Postup:

  1. Batátu pečlivě vydrhni kartáčem a osuš ji. Poté ji pomocí mašlovačky potři trochou olivového oleje a dej ji na plech/do zapékací misky vyložené pečícím papírem. Takto nachystanou batátu upeč v troubě vyhřáté na 220 st. doměkka. Hotová bude, když do ní půjde lehce zapíchnout vidlička.
  2. Mezitím si připrav náplň: ricottu promíchej s okapaným tuňákem, ajvarem, nasekanou pažitkou, solí, pepřem a kořením.
  3. Upečenou batátu podélně kolmo nařízni (neprořízni ji úplně, bude se ti lépe plnit) a podle chuti ji na řezu trochu posol. Poté na ni dej ricottovou náplň a dozdob ji mikrovýhonky.
  4. Ihned podávej, ideálně se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)