Pomalu začíná mít sílu, tak by se tenhle recept mohl hodit. Pokud na něj vyrazíte sami, nezapomínejte na pár pravidel-nevyškubejte všechno-nebuďte hamižní, z trsu vždy část listů ponechte, netrhejte jej i s kořeny a po česneku zbytečně nešlapte :) A proč to? Abyste na něj v pohodě mohli vyrazit i za 5 let.
Ingredience ( 2 menší skleničky):
- 50 g nesolených kešu ořechů
- 150 g medvědího česneku
- hrubou mořskou sůl
- špetku cayenského pepře
- 150 ml olivového oleje
- 50 g najemno nastrouhaného parmezánu
- Medvědí česnek pečlivě omyjte, nechte okapat a uschnout. Ideální tedy bude usušit jej v salátové odstředivce.
- Poté jej po částech rozmixujte s mořskou solí ve výkonném mixéru, s trochou trpělivosti vám však dobře poslouží i tyčový mixér.
- Jakmile máte všechen česnek rozmixovaný, přidejte k němu cayenský pepř dle chuti, kešu ořechy a parmezán a opět promixujte.
- Nakonec přilijte olej a pomocí mixéru ho do pesta zapracujte.
- Pesto dejte do uzavíratelných čistých sklenic. V lednici teoreticky vydrží týden, prakticky ho však sníte mnohem dříve :)
- Vychutnat si ho můžete ve slané ovesné kaši, ve waflích naslano, s těstovinami, masem, na opečeném toastu s avokádem/vejcem, s krémovými polévkami, na pizze....
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)