sobota 21. března 2020

Pesto z medvědího česneku


Pomalu začíná mít sílu, tak by se tenhle recept mohl hodit. Pokud na něj vyrazíte sami, nezapomínejte na pár pravidel-nevyškubejte všechno-nebuďte hamižní, z trsu vždy část listů ponechte, netrhejte jej  i s kořeny a po česneku zbytečně nešlapte :) A proč to? Abyste na něj v pohodě mohli vyrazit i za 5 let. 


Ingredience ( 2 menší skleničky):

  • 50 g nesolených kešu ořechů
  • 150 g medvědího česneku
  • hrubou mořskou sůl
  • špetku cayenského pepře
  • 150 ml olivového oleje
  • 50 g najemno nastrouhaného parmezánu
Postup:

  1. Medvědí česnek pečlivě omyjte, nechte okapat a uschnout. Ideální tedy bude usušit jej v salátové odstředivce.
  2. Poté jej po částech rozmixujte s mořskou solí ve výkonném mixéru, s trochou trpělivosti vám však dobře poslouží i tyčový mixér.
  3. Jakmile máte všechen česnek rozmixovaný, přidejte k němu cayenský pepř dle chuti, kešu ořechy a parmezán a opět promixujte.
  4. Nakonec přilijte olej a pomocí mixéru ho do pesta zapracujte.
  5. Pesto dejte do uzavíratelných čistých sklenic. V lednici teoreticky vydrží týden, prakticky ho však sníte mnohem dříve :) 
  6. Vychutnat si ho můžete ve slané ovesné kaši, ve waflích naslano, s těstovinami, masem, na opečeném toastu s avokádem/vejcem, s krémovými polévkami, na pizze....

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)