Včera mě napadlo, že jsem dlouho nedělala lívance. V lednici a spíži jsem narazila na kyšku a kokosovou mouku, se kterou by bylo fajn trochu pohnout. A experiment se náramně vydařil. Tak si zpříjemněte třeba víkendové ráno. Musíme si to teď dělat hezké, jak to jen jde.
Ingredience: (cca 3 - 4 porce)
- 100 g hrubé špaldové mouky (můžeš použít i hladkou)
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 50 g kokosové mouky
- 1 velké vejce
- 1 lžíce čekankového sirupu
- 400 g kyšky
- mléko dle potřeby
- 1-2 lžíce oleje do těsta
- kokosový nebo řepkový olej na potření lívanečníku
- V misce prošlehej vejce s kyškou, čekankovým sirupem a olejem.
- V druhé míse promíchej kypřící prášek s kokosovou a špaldovou moukou.
- Tekutou složku vlij do mouky a metličkou těsto promíchej. Pokud je příliš husté, podle potřeby ho do požadované konzistence nařeď mlékem. Každá mouka saje jinak, poměry se proto mohou lišit.
- Nech těsto odstát 5 - 10 minut.
- Rozehřátý lívanečník potři mašlovačkou kokosovým nebo řepkovým olejem a na mírném plameni (ať se ti nepřipálí) na něm opeč lívance z obou stran.
- Klidně si je připrav večer předem, jsou dobré i tak.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)