pátek 27. března 2020

Špaldové lívance s kyškou


Včera mě napadlo, že jsem dlouho nedělala lívance. V lednici a spíži jsem narazila na kyšku a kokosovou mouku, se kterou by bylo fajn trochu pohnout. A experiment se náramně vydařil. Tak si zpříjemněte třeba víkendové ráno. Musíme si to teď dělat hezké, jak to jen jde.

Ingredience: (cca 3 - 4 porce)
  • 100 g hrubé špaldové mouky (můžeš použít i hladkou)
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 50 g kokosové mouky
  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 400 g kyšky
  • mléko dle potřeby
  • 1-2 lžíce oleje do těsta
  • kokosový nebo řepkový olej na potření lívanečníku
Postup:
  1. V misce prošlehej vejce s kyškou, čekankovým sirupem a olejem.
  2. V druhé míse promíchej kypřící prášek s kokosovou a špaldovou moukou.
  3. Tekutou složku vlij do mouky a metličkou těsto promíchej. Pokud je příliš husté, podle potřeby ho do požadované konzistence nařeď mlékem. Každá mouka saje jinak, poměry se proto mohou lišit. 
  4. Nech těsto odstát 5 - 10 minut.
  5. Rozehřátý lívanečník potři mašlovačkou kokosovým nebo řepkovým olejem a na mírném plameni (ať se ti nepřipálí) na něm opeč lívance z obou stran.
  6. Klidně si je připrav večer předem, jsou dobré i tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)