pátek 8. listopadu 2013

Dýňový cheescake

Dýně je pro mě nejlepší podzimní surovinou. Tentokrát Vám ji představím nasladko.
Co potřebujeme?
  • 200 g celozrnných sušenek 
  • 50 g másla
  • 2 ks tvarohu (v alobalu)
  • 200 g ricotty
  • 2 vejce
  • 100 g třtinového cukru/ stévii
  • 200 g dýně hokaido
  • mléko podle potřeby 

Postup přípravy

  1. Dýni omyjeme, nakrájíme ji na menší kostky a  ty podusíme v hrnci s trochou vody. Jakmile bude dýně měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a vzniklé pyré necháme v misce vychladnout.
  2. Sušenky rozdrtíme, smícháme je  se změklým máslem a poté je dáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem (pokud by se sušenky příliš drobily, přidáme k nim podle potřeby trochu mléka).
  3. V míse si  smícháme ricottu, vajíčka, tvaroh, dýňové pyré a třtinový cukr. Připravený krém opatrně rozetřeme na sušenkový základ. Cheescake pečeme při 180 °C asi 60 minut.

    Tip: místo tvarohu můžete vyzkoušet sýr Philadelphia

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)