Co potřebujeme?
- 200 g celozrnných sušenek
- 50 g másla
- 2 ks tvarohu (v alobalu)
- 200 g ricotty
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru/ stévii
- 200 g dýně hokaido
- mléko podle potřeby
Postup přípravy
-
Dýni omyjeme, nakrájíme ji na menší kostky a ty podusíme v hrnci s trochou vody. Jakmile bude dýně měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a vzniklé pyré necháme v misce vychladnout.
-
Sušenky rozdrtíme, smícháme je se změklým máslem a poté je dáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem (pokud by se sušenky příliš drobily, přidáme k nim podle potřeby trochu mléka).
-
V míse si smícháme ricottu, vajíčka, tvaroh, dýňové pyré a třtinový cukr. Připravený krém opatrně rozetřeme na sušenkový základ. Cheescake pečeme při 180 °C asi 60 minut.
Tip: místo tvarohu můžete vyzkoušet sýr Philadelphia
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)