sobota 2. listopadu 2013

Rybí karbenátky s bramborovou kaší

Co potřebujeme? (5- 6 porcí)
  • 800-900g rybího filé
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 60g (nejlépe) nepřislazovaného,kvalitního kečupu
  • sůl,pepř
  • 1 cibuli
  • 8 stroužků česneku
  • 4 vejce
  • olej
 Postup:
Rybí maso necháme úplně rozmrznout,nakrájíme ho na malé kousky a ty dáme do mísy,kde je důkladně rozmačkáme, např.vidličkou. Na troše oleje osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky,kterou poté přidáme k masu spolu s nastrouhaným česnekem,solí,pepřem,vajíčky,kečupem a moukou. Vše důkladně promícháme. Z masové směsi rukama tvarujeme karbenátky,které upečeme buď v mikrovlnné troubě (funkce crisp) nebo klasicky na pečícím papíře v troubě (v tomto případě je mašlovačkou potřeme olejem,budou krásně křupavé). Karbenátky podáváme s bramborovou kaší a červenou řepou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)