- 800-900g rybího filé
- 4 lžíce špaldové mouky
- 60g (nejlépe) nepřislazovaného,kvalitního kečupu
- sůl,pepř
- 1 cibuli
- 8 stroužků česneku
- 4 vejce
- olej
Rybí maso necháme úplně rozmrznout,nakrájíme ho na malé kousky a ty dáme do mísy,kde je důkladně rozmačkáme, např.vidličkou. Na troše oleje osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky,kterou poté přidáme k masu spolu s nastrouhaným česnekem,solí,pepřem,vajíčky,kečupem a moukou. Vše důkladně promícháme. Z masové směsi rukama tvarujeme karbenátky,které upečeme buď v mikrovlnné troubě (funkce crisp) nebo klasicky na pečícím papíře v troubě (v tomto případě je mašlovačkou potřeme olejem,budou krásně křupavé). Karbenátky podáváme s bramborovou kaší a červenou řepou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)