středa 6. listopadu 2013

Vanilkové rohlíčky zdravěji

Protože Vánoce se pomalu a jistě blíží :) (Nechci Vás děsit, chci Vás na ně příjemně naladit:)

Co potřebujeme?

  • 250g jemné špaldové mouky
  • 90 g másla
  • 150g vlašských  ořechů (mletých)
  • 2 žloutky
  • 75g třtinového cukru
  • mléko dle potřeby
  • Oves milk nebo vanilkový cukr

Postup

Mouku smícháme s máslem a ořechy.Přidáme žloutky a třtinový cukr.Těsto prohněteme a přilejeme podle potřeby mléko tak,aby těsto drželo a necháme ho hodinu odpočinout.Potom z něj rukama vytvarujeme rohlíčky(pokud by těsto nechtělo držet,tak ještě opatrně dolejeme mléko),chce to trpělivost,mají tendenci se rozpadávat,ale jde to.Výsledek stojí za to. 
Rohlíčky pečeme  na pečícím papíře cca 15 min při 170 st. a ještě teplé je obalíme buď ve vanilkovém cukru nebo v sušeném nápoji oves milk-rozdíl nepoznáte.
P.S.Pokud nemáte nervy na tvarování rohlíčků,můžete zkusit původní  recept Petra Havlíčka,ze kterého jsem vycházela. Díky většímu množství másla se pak rohlíčky tvarují lépe( 250g jemné špaldové mouky,150 g ořechů a 150g másla,2 žloutky,cukr,trocha mléka-postup zůstává stejný).
Inspirace: Hravě zdravě,hezky česky od P.Havlíčka

1 komentář:

  1. No, tak ty vypadají fantasticky! :) hledala jsem nějaký zdravější recept na Vánoce, takže díky! .)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)