Co potřebujeme?
- 250g jemné špaldové mouky
- 90 g másla
- 150g vlašských ořechů (mletých)
- 2 žloutky
- 75g třtinového cukru
- mléko dle potřeby
- Oves milk nebo vanilkový cukr
Postup
Mouku smícháme s máslem a ořechy.Přidáme žloutky a třtinový cukr.Těsto prohněteme a přilejeme podle potřeby mléko tak,aby
těsto drželo a necháme ho hodinu odpočinout.Potom z něj rukama
vytvarujeme rohlíčky(pokud by těsto nechtělo držet,tak ještě opatrně dolejeme
mléko),chce to trpělivost,mají tendenci se rozpadávat,ale jde
to.Výsledek stojí za to.
Rohlíčky pečeme na pečícím papíře cca 15 min při 170
st. a ještě teplé je obalíme buď ve vanilkovém cukru nebo v sušeném
nápoji oves milk-rozdíl nepoznáte.
P.S.Pokud nemáte nervy na tvarování rohlíčků,můžete
zkusit původní recept Petra Havlíčka,ze kterého jsem vycházela. Díky většímu množství másla se pak rohlíčky tvarují lépe( 250g
jemné špaldové mouky,150 g ořechů a 150g másla,2 žloutky,cukr,trocha mléka-postup zůstává stejný).
Inspirace: Hravě zdravě,hezky česky od P.Havlíčka
No, tak ty vypadají fantasticky! :) hledala jsem nějaký zdravější recept na Vánoce, takže díky! .)
OdpovědětVymazat