středa 7. května 2014

Jablečný "sachr" dort

Klasika zdravěji, nechte si chutnat.


Co potřebujeme?
  • 50-70 g kakaového másla (pokud neseženete, použijte klasické)
  • 50 - 100 g vysokoprocentní čokolády (minimálně 70%)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru + špetka stevie :)
  • 300 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 3 vejce
  • 20 g kakaa
  • hrst nadrcených kakaových bobů (nemusí být)
  • hrnek mléka
  • kvalitní, nejlépe domácí meruňkovou marmeládu
  • kypřící prášek
  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
Postup:
  1. Kakaové máslo si rozpustíme ve vodní lázni a poté jej vyšleháme s třtinovým cukrem a vajíčky. Přidáme nastrouhaná jablka, kakao, kakaové boby a hrnek mléka. Promícháme a postupně do tekuté směsi přidáme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do silikonové dortové formy a koláč pečeme při 180 st. asi 30 - 40 minut. 
  2. Jakmile koláč zcela vychladne, podélně jej rozřízneme a potřeme jej kvalitní meruňkovou marmeládou. Nakonec dort potřeme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou.

2 komentáře:

  1. Doporučuji sachr potírat teplou ( ohřátou ) marmeládou. Takhle to dělají i skoro ve všech cukrárnách :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)