sobota 7. června 2014

Obrácený jablečník

Tento koláč chutná skvělě díky kombinaci jablek a tvarohu.

Co potřebujeme? (cca 8 porcí)
  • 1kg nastrouhaných jablek
  • 3 lžíce vody
  •  med
  • skořici
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 4 vejce
  • 200g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 želatinu v prášku
  •  650 g tvarohu
Postup:
  1. Menší plech si vyložíme pečícím papírem.
  2. Nahrubo nastrouhaná jablka smícháme s trochou skořice a rovnoměrně je rozetřeme na pečícím papíru.
  3. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky umícháme s vodou,přidáme mouku s kypřícím práškem, sníh a med (cca 2-3 lžíce).
  4. Těsto nalijeme na jablka a koláč dáme péct na 200 stupňů asi na 30 minut.
  5. Upečený korpus překlopíme jablky nahoru a necháme jej vychladnout. 
  6. Tvaroh si osladíme medem nebo datlovým sirupem podle chuti a přidáme do něj rozmíchanou želatinu připravenou podle návodu. Tvarohový krém rozetřeme na jablka a koláč necháme v chladu ztuhnout aspoň na jednu hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)