Co potřebujeme? ( 1 koláč do dortové formy)
- 400 g jáhel
- 350 ml mléka
- med nebo datlový sirup
- 2 strouhaná jablka
- 300 g jahod
- agar
- Jáhly si třikrát spaříme horkou vodou,aby nebyly hořké. Dáme je do hrnce společně s mlékem a za stálého míchání je na mírném plameni vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Tu poté osladíme medem dle chuti.
- Oslazenou jáhelnou kaši rovnoměrně rozetřeme do dortové formy.
- Jablka oloupeme a nastrouháme je nahrubo.
- Jahody nakrájíme na plátky.
- Ovoce dáme do hrnce,zalejeme je trochou vody a podusíme jej.Jakmile je ovoce změklé, přidáme do směsi agar (cca 8-10 g) a trochu medu a necháme ji projít varem.
- Ovocnou směs nalijeme na jáhelný korpus a necháme dort ztuhnout v lednici alespoň na 1 hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)