Dýně prostě miluju a polévky z nich k podzimu neodmyslitelně patří.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 700 g dýně hokkaido
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 800 ml zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku (najemno nastrouhaného)
- 1 cibuli
- lžíci másla
- 150 ml kokosového mléka
- na ozdobu dýňová semínka
- kousek najemno nastrouhaného zázvoru a trochu pomerančové kůry
- Na másle orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme dýni nakrájenou na kostky a vše zalijeme vývarem. Polévku vaříme na mírném plameni, dokud dýně nezměkne. Poté ji důkladně rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme do ní česnek, najemno nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru a koření.
- Promícháme a nakonec polévku zjemníme kokosovým mlékem. Krátce prohřejeme. Při podávání polévku ozdobíme dýňovými semínky.Podáváme ji jen tak nebo s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)