pondělí 17. listopadu 2014

Podzimní krambl s jablky


Je výborný a zvládne jej i začátečník.


Co potřebujeme? (6 porcí)
  • 150 g celozrnné mouky
  • 30 + 30 g třtinového cukru
  • 50 g másla
  • 100 g mletých mandlí
  • 700 g jablek
  • skořici
Postup:
  1.  Z mouky, mandlí, 30 g třtinového cukru a změklého másla vypracujeme drobenku. Půl kila jablek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zbytek i se slupkou nakrájíme na měsíčky.  
  2.  Oloupaná jablka podusíme se zbylým cukrem  a se skořicí na troše vody doměkka.  Jablky naplníme zapékací misky, zasypeme je drobenkou a na závěr je ozdobíme měsíčky jablek. Pečeme 25 min při 200 st. dozlatova. Podáváme teplé.

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)