Co potřebujeme ? (4 porce)
- 240 g jáhel
- švestky
- 400 ml mléka
- 3 vejce
- med/datlový sirup dle chuti
- Jáhly natřikrát spaříme vroucí vodou. Potom je dáme do menšího hrnce a uvaříme je v mléce se špetkou skořice, dokud nevznikne hustá kaše.
- Uvařenou kaši odstavíme z plotny, osladíme ji medem (nabo třtit. cukrem, datlovým sirupem apod...) a přimícháme do ní vejce. Promícháme.
- Polovinu jáhel dáme na dno zapékací misky, poklademe je přepůlenými švestkami, na které opět rozetřeme zbytek jáhel a ty opět poklademe švestkami. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut. Podáváme teplé.
Díky za recept, použila jsem javorový sirup. Jen se zaprášilo.
OdpovědětVymazatVěřím, že s javorovým sirupem jsi nákyp pozvedla na ještě lepší úroveň! Jsem ráda, že chutnalo :)
Vymazat