Cuket je teď všude plno a je zapotřebí toho náležitě využít. K tomuto receptu lze dodat jediné - v jednoduchosti je síla!
Co potřebujeme? (3 - 4 porce)
- špagety
- 2 mladé cukety
- 1/2 balení nízkotučné (nebo sójové) smetany
- lžíci oleje
- 5 jarních cibulek
- sůl
- pepř
- bazalku
- oregano
- 100 g kvalitní šunky (vegetariáni můžou vynechat nebo mohou použít nějaký rostliný salámek :)
- parmezán
- Špagety uvaříme dle návodu.
- V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, koření, bylinky a trochu vody (nebo vývaru,máte-li jej po ruce). Zakryjeme pokličkou a necháme dusit do změknutí.
- Jakmile cuketa změkne a voda (vývar) se vyvaří, přidáme smetanu, promícháme a necháme již jen krátce prohřát.
- Cuketu odstavíme z plotny a rozmixujeme ji ponorným mixérem v hladkou omáčku. Do omáčky přidáme na kostičky nakrájenou šunku, dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Špagety podáváme přelité omáčkou a posypané parmezánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)