neděle 2. srpna 2015

Hruškový salát s fetou


Vynikající, lehká večeře... kombinace hrušky a fety je nenahraditelná, pokud ale fetu nemáte, použijte balkán. Počítejte ovšem s tím, že feta je jemnější a o něco méně slaná.

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 1 balení polníčku
  • 120 g fety
  • 2 hrušky
  • kousek másla
  • hrst vlašských ořechů
  • špetku salátového koření
  • balzamiko
Postup:
  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je jádřince. Poté je osmahneme z obou stran na cca 20 - 30 g másla (jak se vám od oka podaří).
  2. Polníček důkladně omyjeme, dáme jej do hluboké mísy, přidáme k němu trochu salátového koření a balzamika a promícháme. Poté jej rozdělíme do 2 talířů. Na polníček dáme osmahlé hrušky, na kostky nakrájenou fetu a nasekané ořechy. Podáváme s celozrnným pečivem a kdo bude chtít, může si do salátu přidat i trochu osmažené slaniny.
Inspirace: Herbář

1 komentář:

  1. Mňam, hrušky a feta .. to je dokonalá kombinace. Teď v létě bych jedla nejraději jenom saláty a každý den jiný. V jednoduchosti je krása :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)