Vynikající, lehká večeře... kombinace hrušky a fety je nenahraditelná, pokud ale fetu nemáte, použijte balkán. Počítejte ovšem s tím, že feta je jemnější a o něco méně slaná.
Co potřebujeme? (2 porce)
- 1 balení polníčku
- 120 g fety
- 2 hrušky
- kousek másla
- hrst vlašských ořechů
- špetku salátového koření
- balzamiko
- Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je jádřince. Poté je osmahneme z obou stran na cca 20 - 30 g másla (jak se vám od oka podaří).
- Polníček důkladně omyjeme, dáme jej do hluboké mísy, přidáme k němu trochu salátového koření a balzamika a promícháme. Poté jej rozdělíme do 2 talířů. Na polníček dáme osmahlé hrušky, na kostky nakrájenou fetu a nasekané ořechy. Podáváme s celozrnným pečivem a kdo bude chtít, může si do salátu přidat i trochu osmažené slaniny.
Mňam, hrušky a feta .. to je dokonalá kombinace. Teď v létě bych jedla nejraději jenom saláty a každý den jiný. V jednoduchosti je krása :-)
OdpovědětVymazatwww.cookingwithsusa.blogspot.cz