čtvrtek 31. prosince 2015

Steak s omáčkou z brandy



Milí čtenáři, jak je vidno, počítač stále stávkuje:)


 Přesto bych vám ráda i tímto receptem popřála všechno nejlepší do nového roku 2016, ať se Vám splní Vaše sny


Co potřebujeme? (2 porce)



  • 2 lžíce olivového oleje


  • lžíci kuliček pepře, steakovou sůl


  • 2 hovězí steaky


  • 2-3 lžíce brandy


  • 2 lžíce nízkotučné smetany


  • Postup:
    1. Kuličky pepře rozdrtíme na větší kousky (například je rozdrtíme paličkou v utěrce). Pepřem poté potřeme steaky a osolíme je.
    2. Na teflonové grilovací pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme z obou stran. Poté ho z pánve vyjmeme.
    3. Do výpeku přidáme brandy a zapálíme ji (opatrně:). Poté k ní přidáme smetanu a omáčku krátce prohřejeme.
    4. Steaky podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.


    Inspirace: Jídlo jako životní styl II

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Děkuji za vaše komentáře :)