Nejsem zrovna milovníkem masa, z receptů na blogu je to asi zjevné. Ale kuřecí maso v této podobě si nechám líbit. Toto jídlo je totiž fantastické.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 400 g kuřecích prsíček
- 500 g gnocchi
- lžíci oleje
- 2-3 stroužky česneku
- 1 cibuli
- bazalku
- sůl, pepř
- mletou papriku
- 2 lžíce kvalitní kremžské hořčice
- kelímek nízkotučné smetany
- 100 g nízkotučného eidamu (nebo si výjimečně dopřejte a použijte chedar-bude to chuťová bomba)
Postup:
- Gnocchi uvaříme dle návodu.
- Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku.
- K cibulce přidáme na kostičky nakrájené maso a utřený česnek. Poté přidáme koření (vyjma bazalky) a maso opečeme dozlatova.
- Orestované maso promícháme s uvařenými gnocchi. Přidáme lístky bazalky, hořčici, trochu soli a pepře a promícháme. Vše dáme do zapékací mísy, přelijeme smetanou a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
- Při 180 st. zapékáme cca 10-15 minut, aby se sýr krásně rozpustil.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)