úterý 19. července 2016

Gnocchi zapečené s kuřecím masem



Nejsem zrovna milovníkem masa, z receptů na blogu je to asi zjevné. Ale kuřecí maso v této podobě si nechám líbit. Toto jídlo je totiž fantastické.
Co potřebujeme? (4 porce)
  • 400 g kuřecích prsíček
  • 500 g gnocchi
  • lžíci oleje
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • bazalku
  • sůl, pepř
  • mletou papriku
  • 2 lžíce kvalitní kremžské hořčice
  • kelímek nízkotučné smetany
  • 100 g nízkotučného eidamu (nebo si  výjimečně dopřejte a použijte chedar-bude to chuťová bomba)
Postup:
  1. Gnocchi uvaříme dle návodu.
  2. Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku.
  3. K cibulce přidáme na kostičky nakrájené maso a utřený česnek. Poté přidáme koření (vyjma bazalky) a maso opečeme dozlatova.
  4. Orestované maso promícháme s uvařenými gnocchi. Přidáme lístky bazalky, hořčici, trochu soli a pepře a promícháme. Vše dáme do zapékací mísy, přelijeme smetanou a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
  5. Při 180 st. zapékáme cca 10-15 minut, aby se sýr krásně rozpustil.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)