pondělí 11. července 2016

Koláč s kukuřičným krémem

Skvěle si pochutnáte bez výčitek :)
Co potřebujeme? (1 koláč do středně velkého plechu)
  • 4 lžíce mletého kokosu
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce lněného semínka
  • 200 g celozrnné mouky
  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • 100 g rozinek
  • špetku soli
  • 2 nahrubo nastrouhaná jablka
  • med
  • 350 ml vlažné vody
  • 450 ml mléka
  • 80 g kukuřičné mouky
  • lžíci másla
  • 1/2 sáčku agaru
  • 350 ml 100% jahodového džusu
  • 1/2 balení kypřícího prášku
Postup:
  1. Z mouky, kypřícího prášku, kokosu, kakaa, 2-3 lžic medu, rozinek, slunečnicových a lněných semínek, špetky soli, vody a jablek umícháme těsto (bude mít konzistenci kaše).
  2. Těsto vlijeme do středního hlubšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme cca 25 minut při 180 st.
  3. Poté z mléka a kukuřičné mouky uvaříme hustou kaši, kterou po odstavení z plotny podle chuti dosladíme stévií a vmícháme do ní povolené máslo. Vzniklým krémem potřeme vychladlý korpus.
  4. Džus vlijeme do hrnce a přivedeme jej k varu. Poté do něj přisypeme agar, který metličkou pořádně rozmícháme. Džus necháme znovu projít varem a poté ho na mírném plameni necháme za stálého míchání prohřát 2 - 3 minuty. Poté džus ihned vlijeme na potřený korpus.
  5. Koláč necháme ztuhnout v lednici alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)