Co potřebujeme? (1 koláč do středně velkého plechu)
- 4 lžíce mletého kokosu
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce lněného semínka
- 200 g celozrnné mouky
- 3 lžíce slunečnicových semínek
- 100 g rozinek
- špetku soli
- 2 nahrubo nastrouhaná jablka
- med
- 350 ml vlažné vody
- 450 ml mléka
- 80 g kukuřičné mouky
- lžíci másla
- 1/2 sáčku agaru
- 350 ml 100% jahodového džusu
- 1/2 balení kypřícího prášku
Postup:
- Z mouky, kypřícího prášku, kokosu, kakaa, 2-3 lžic medu, rozinek, slunečnicových a lněných semínek, špetky soli, vody a jablek umícháme těsto (bude mít konzistenci kaše).
- Těsto vlijeme do středního hlubšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme cca 25 minut při 180 st.
- Poté z mléka a kukuřičné mouky uvaříme hustou kaši, kterou po odstavení z plotny podle chuti dosladíme stévií a vmícháme do ní povolené máslo. Vzniklým krémem potřeme vychladlý korpus.
- Džus vlijeme do hrnce a přivedeme jej k varu. Poté do něj přisypeme agar, který metličkou pořádně rozmícháme. Džus necháme znovu projít varem a poté ho na mírném plameni necháme za stálého míchání prohřát 2 - 3 minuty. Poté džus ihned vlijeme na potřený korpus.
- Koláč necháme ztuhnout v lednici alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)