Protože ryb není nikdy dost!
Co potřebujeme? (4 porce)- olej
- červenou kari pastu (Albert, Tesco)
- 4 filety tresky
- 150 - 250 ml kokosového mléka (podle toho, kolik chcete omáčky)
- koření na ryby (já používám koření od Antonína, je nejlepší)
- 1 chilli papričku
- špecle nebo rýži k podávání (fajn by ale taky mohl být bulgur:)
- Rýži/špecle/bulgur uvaříme podle návodu.
- Filety potřeme trochou oleje smíchaného s 1-2 lžícemi kari pasty a posypeme kořením na ryby z obou stran. Nesolíme, protože kari pasta je dost slaná sama o sobě.
- Rybu opečeme z obou stran na grilovací pánvi.
- Zbytek kari pasty dáme se lžící oleje do pánve a krátce ji orestujeme. Poté přidáme kokosové mléko a omáčku necháme krátce prohřát (i zde platí, že v žádném případě nesolíme). Omáčku můžeme dochutit jednou najemno nakrájenou chilli papričkou, tento krok však můžeme přeskočit.
- Na talíř dáme opečenou rybu, uvařenou přílohu a nakonec vše přelijeme trochou omáčky. Podáváme s zeleninovou oblohou a posypané pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)