V obchodě už jsou k mání výborné švestky, místo nich ale můžete udělat omáčkou borůvkovou a nebo za rok jahodovou s vanilkou
Co potřebujeme? (2 porce)
- 120 g instantní polenty
- cca 120 g ricotty
- med, třtinový cukr nebo stévii
- mléko
- perníkové koření
- Polentu uvaříme dle návodu v alobalu v hustší mléčnou kaši.
- Kaši odstavíme z plotny a dle chuti dosladíme.
- Pomocí lžíce z kaše tvoříme nočky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Noky upečeme ve vyhřáté troubě při 180 st. (cca 15 minut).
- Upečené noky necháme zcela vychladnout (jinak se vám rozpadnou!).
- Švestky omyjeme, vyjmeme pecku a pokrájíme.
- Švestky dáme do hrnce, podlijeme je trochou vody, zasypeme perníkovým kořením a dusíme do změknutí. Podle chuti si omáčku dosladíme.
- Noky podáváme přelité omáčkou s kopečkem ricotty.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)