Salát jím prakticky denně a neustále se snažím vymýšlet nové kombinace, protože nemám ráda stereotyp. Na blogu se dlouho žádný neobjevil, tak to tímto napravuju. Kombinace pečené řepy a hermelínu způsobí, že Vaše chuťové buňky budou maximálně spokojeny, i když si na večeři dáte "jen" salát.
Co potřebujeme? (1 porce)
- 1 hermelín figuru
- mix slunečnicového a lněného semínka
- 1 vejce
- sůl, pepř, salátové koření
- hrst rukoly nebo polníčku
- malou červenou řepu
- olivový olej
Postup:
- Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty v míse osolte, opepřete a promíchejte s lžící olivového oleje.
- Připravenou řepu dejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte ji upéct do trouby při 190 st. dokřupava. Počítejte s tím, že upečení řepy chvíli trvá, není to otázka 10 minut.
- Vejce si rozšlehejte se špetkou soli a pepře v hlubokém talířku a hermelín v něm obalte ze všech stran. Poté jej obalte ve směsi slunečnicového a lněného semínka.
- Hermelín opatrně zabalte do alobalu a nechte ho v troubě rozpéct při 180 st. cca 10 minut.
- Na talíř dejte rukolu/polníček a upečenou řepu. Promíchejte se salátovým kořením a salát můžete pro lepší chuť zakápnout také troškou olivového oleje. Na závěr přidejte upečený hermelín. Podávejte s oblíbenými krekry či jakýmkoli pečivem dle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)