pondělí 17. července 2017

Salát s pečenou řepou a hermelínem


Salát jím prakticky denně a neustále se snažím vymýšlet nové kombinace, protože nemám ráda stereotyp. Na blogu se dlouho žádný neobjevil, tak to tímto napravuju. Kombinace pečené řepy a hermelínu způsobí, že Vaše chuťové buňky budou maximálně spokojeny, i když si na večeři dáte "jen" salát.
Co potřebujeme? (1 porce)
  • 1 hermelín figuru
  • mix slunečnicového a lněného semínka
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, salátové koření
  • hrst rukoly nebo polníčku
  • malou červenou řepu
  • olivový olej
Postup:
  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty v míse osolte, opepřete a promíchejte s lžící olivového oleje.
  2. Připravenou řepu dejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte ji upéct do trouby při 190 st. dokřupava. Počítejte s tím, že upečení řepy chvíli trvá, není to otázka 10 minut.
  3. Vejce si rozšlehejte se špetkou soli a pepře v hlubokém talířku a hermelín v něm obalte ze všech stran. Poté jej obalte ve směsi slunečnicového a lněného semínka.
  4. Hermelín opatrně zabalte do alobalu a nechte ho v troubě rozpéct při 180 st. cca 10 minut.
  5. Na talíř dejte rukolu/polníček a upečenou řepu. Promíchejte se salátovým kořením a salát můžete pro lepší chuť zakápnout také troškou olivového oleje. Na závěr přidejte upečený hermelín. Podávejte s oblíbenými krekry či jakýmkoli pečivem dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)