Díky datlím je koláč příjemně sladký a chutná fantasticky.
Co potřebujeme? (1 koláč)
- 2-3 lžíce medu
- 2 vejce
- 100 g pohankové mouky
- 150 g datlí
- 1 kypřící prášek
- 70 ml vroucí vody
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce kokosového oleje
- 80 ml mléka
- špetku soli
- mražené lesní ovoce
- Datle namočte do teplé vody aspoň na hodinku, budou se pak lépe mixovat.
- Vodu slijte a datle dejte do mixéru společně s 70 ml vroucí vody a rozmixujte dohladka.
- Vzniklou datlovou pastu si dejte do misky a promíchejte ji s mlékem, kokosovým olejem, vajíčky a medem/stévií. S jakýmkoli sladidlem, které použijete to tentokrát nepřehánějte, datle jsou sladké dost.
- K mokré směsi poté přidejte pohankovou mouku, kakao, sůl a kypřící prášek. Promíchejte a těsto dejte do koláčové silikonové formy. Povrch koláče dle chuti poklaďte povoleným mraženým ovocem (zkuste i jiné kombinace ovoce, fantazii se meze nekladou).
- Pečte ve vyhřáté troubě při 180 st. cca 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)