pondělí 11. září 2017

Dušené hrušky s fetou

Můžete je vyzkoušet jako předkrm, k tomuto účelu jsou ideální. Pokud přidáte pečivo, poslouží také jako sytá večeře.

Co potřebujeme? (4 porce na večeři, 8 porcí předkrmu)
  • svitek skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 4 hrušky
  • 200 g fety
  • cca 2 lžíce oleje
  • 300 ml (dobrého) bílého vína - levným nekvalitním vínem recept posunete o level níž
  • hrst vlašských ořechů
  • lístky máty a petrželky
Postup:
  1. Hrušky omyjte, rozpulte a vykrojte jádřince.
  2. Takto připravené hrušky dejte do hrnce, zalijte je vínem, přidejte skořici a badyán a pomalu vařte cca 5 minut.
  3. Hrušky odstavte a nechte je vychladnout v nálevu.
  4. Hrušky dejte na talíř a jejich středy naplňte fetou nakrájenou na kostky. Poté je posypte nasekanými ořechy. Dle chuti dozdobte nasekanými bylinkami a lehce zakápněte dobrým olivovým olejem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)