Můžete je vyzkoušet jako předkrm, k tomuto účelu jsou ideální. Pokud přidáte pečivo, poslouží také jako sytá večeře.
Co potřebujeme? (4 porce na večeři, 8 porcí předkrmu)
- svitek skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- 4 hrušky
- 200 g fety
- cca 2 lžíce oleje
- 300 ml (dobrého) bílého vína - levným nekvalitním vínem recept posunete o level níž
- hrst vlašských ořechů
- lístky máty a petrželky
- Hrušky omyjte, rozpulte a vykrojte jádřince.
- Takto připravené hrušky dejte do hrnce, zalijte je vínem, přidejte skořici a badyán a pomalu vařte cca 5 minut.
- Hrušky odstavte a nechte je vychladnout v nálevu.
- Hrušky dejte na talíř a jejich středy naplňte fetou nakrájenou na kostky. Poté je posypte nasekanými ořechy. Dle chuti dozdobte nasekanými bylinkami a lehce zakápněte dobrým olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)