Mák je fantastická ingredience, která tomuto dortíku dodává šmrnc. Potěší nejen milovníky máku, ale také tvarohových dezertů
Co potřebujeme? (1 dort, cca 8 kousků)
- 160 g jemných vloček (např. Emco)
- 3 lžíce medu
- 150 ml vody
- hrst slunečnicových semínek
- 3 lžíce oleje
- 60 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 mascarpone
- 1 tvaroh v alobalu
- 1 odtučněný nebo polotučný tvaroh ve vaničce
- 3 lžíce mletého máku
- stévii
- Vločky smíchejte s medem a slunečnicovými semínky a poté tuto směs opražte na oleji na teflonové pánvi. Současně si předehřejte troubu na 180 st.
- Do vločkového základu přidejte vodu a mouku. Rukama vypracujte tužší těsto. Pokud by Vám nechtělo držet, přilijte ještě trochu vody, nepřežeňte to ale s ní.
- Připravené těsto prsty vtlačte do silikonové (nebo máslem potřené a pečícím papírem vyložené) dortové formy, vytvarujte i nižší okraje.
- Korpus pečte při 180 st. 10 minut a poté jej nechte zcela vychladnout.
- Tvarohy promíchejte s mascarpone a mákem a dle chuti doslaďte medem, stévií či např. panellou. Krém rozetřete na korpus a dort uložte do lednice alespoň na 3 hodiny
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)