Rajčátka jsou teď obzvlášť dobrá, řada z vás si určitě pochutnává i na domácích. Tento recept by se Vám tak mohl obzvlášť v těchle vedrech náramně hodit.
Co potřebujeme? (2 porce)
- lžičku hrubozrnné hořčice
- 1-2 lžíce oleje
- lžíci citronové štávy
- lžíci nasekané pažitky
- sůl, pepř
- 2 hrsti rukoly nebo polníčku
- 1/2 okurky
- 5 ředkviček
- 2 hrsti špenátu
- velká hrst cherry rajčat
- 200 g halloumi
- Troubu zapněte na 170 st.
- Rajčata omyjte, přepulte a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Rajčátka zakápněte trochou oleje a lehce je opepřete. Pečte ve vyhřáté troubě 15 minut.
- Do malé uzavíratelné sklenice dejte nasekanou pažitku, hořčici, olej, citrónovou šťávu a trochu soli. Protřepte.
- Halloumi nakrájejte na plátky a opečte jej nasucho na teflonové pánvi z obou stran dozlatova.
- Na dva talíře rozdělte polníček nebo rukolu, špenát, na plátky nakrájené ředkvičky a na plátky nakrájenou okurku, ty snadno vytvoříte pomocí škrabky. Na závěr přidejte upečené rajčátka a halloumi a zakápněte připraveným dresinkem. Ihned podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)