neděle 23. září 2018

Kokosové řezy s čokoládou

Přivítejte podzim s tímhle dezertem.

Co potřebujeme? (1 koláč, cca 8 porcí)
  • 70 g kokosu
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • med (a případně stévii)
  • lžíci kakaa
  • 50 g změklého másla
  • 70 g kukuřičného škrobu
  • vanilku
  • 500 ml mléka
  • 1/2 balení měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 70% čokoládu
Postup:
  1.  Vločky promíchejte s máslem, kokosem a 2 lžícemi medu. 
  2. K vločkám přidejte kakao a vejce. Vznikne směs podobná drobence.
  3. Vločkový základ rukama vlačte do menší dortové formy s odnímatelným dnem a dejte jej odpočívat do lednice.
  4. Mezitím si připravte krém: v mléce metličkou rozšlehejte vanilku a škrob, dle chuti doslaďte stévií. 
  5. Mléko přiveďteza stálého míchání metličkou k varu, potom plamen stáhněte a míchejte, dokud krém nezhouste. 
  6. Hustý krém odstavte z plotny a vmíchejte do něj tvaroh.
  7. Krém ihned rozetřete na připravený korpus, uhlaďte jej a posypte jej dle chuti nastrouhanou čokoládou.
  8. Dejte koláč do lednice alespoň na hodinku, aby ztuhl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)