Přivítejte podzim s tímhle dezertem.
Co potřebujeme? (1 koláč, cca 8 porcí)
- 70 g kokosu
- 100 g jemných ovesných vloček
- med (a případně stévii)
- lžíci kakaa
- 50 g změklého másla
- 70 g kukuřičného škrobu
- vanilku
- 500 ml mléka
- 1/2 balení měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 70% čokoládu
- Vločky promíchejte s máslem, kokosem a 2 lžícemi medu.
- K vločkám přidejte kakao a vejce. Vznikne směs podobná drobence.
- Vločkový základ rukama vlačte do menší dortové formy s odnímatelným dnem a dejte jej odpočívat do lednice.
- Mezitím si připravte krém: v mléce metličkou rozšlehejte vanilku a škrob, dle chuti doslaďte stévií.
- Mléko přiveďteza stálého míchání metličkou k varu, potom plamen stáhněte a míchejte, dokud krém nezhouste.
- Hustý krém odstavte z plotny a vmíchejte do něj tvaroh.
- Krém ihned rozetřete na připravený korpus, uhlaďte jej a posypte jej dle chuti nastrouhanou čokoládou.
- Dejte koláč do lednice alespoň na hodinku, aby ztuhl.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)