Ani nevím proč, ale crumble jakéhokoli druhu mám spojený hlavně s podzimem a zimou. Tak až zase nastoupí chladnější počasí, můžete se jím zahřát :) Pokud máslo nahradíte kokosovým olejem nebo veganským máslem, bude dezert vhodný i pro vegany.
Co potřebujeme? (cca 5 porcí, záleží na velikosti zapékacích mističek)
- 1 mango, oloupané a bez pecky
- 500 g hrušek
- 40 g pekanových ořechů, nasekaných
- 40-50 g másla
- 40 g třtinového nebo kokosového cukru
- 85 g celozrnné mouky
- Troubu předehřejte na 180 st.
- Pokud vám vadí slupky, oloupejte hrušky (jinak je jen omyjte), zbavte je jádřinců a dužinu nakrájejte na větší kostky.
- Hrušky dejte do hrnce, podlijte je 2 lžícemi vody a za občasného promíchání je krátce poduste (cca 7 minut), aby změkly. Poté je z plotny odstavte a k hruškám vmíchejte na kostky nakrájené mango, promíchejte a nechte trochu vychladnout.
- Ovoce navrstvěte do zapékacích mističek.
- Máslo prsty promíchejte s moukou, cukrem a nasekanými ořechy. Vzniklou drobenku lehce vtlačte na ovoce. Mističky vyrovnejte na plech a pečte je cca 30 minut. Podávejte teplé.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)