pondělí 8. října 2018

Crumble s hruškami a mangem

Ani nevím proč, ale crumble jakéhokoli druhu mám spojený hlavně s podzimem a zimou. Tak až zase nastoupí chladnější počasí, můžete se jím zahřát :) Pokud máslo nahradíte kokosovým olejem nebo veganským máslem, bude dezert vhodný i pro vegany.

Co potřebujeme? (cca 5 porcí, záleží na velikosti zapékacích mističek)
  • 1 mango, oloupané a bez pecky
  • 500 g hrušek
  • 40 g pekanových ořechů, nasekaných
  • 40-50 g másla
  • 40 g třtinového nebo kokosového cukru
  • 85 g celozrnné mouky
Postup:
  1. Troubu předehřejte na 180 st.
  2. Pokud vám vadí slupky, oloupejte hrušky (jinak je jen omyjte), zbavte je jádřinců a dužinu nakrájejte na větší kostky.
  3. Hrušky dejte do hrnce, podlijte je 2 lžícemi vody a za občasného promíchání je krátce poduste (cca 7 minut), aby změkly. Poté je z plotny odstavte a k hruškám vmíchejte na kostky nakrájené mango, promíchejte  a nechte trochu vychladnout.
  4. Ovoce navrstvěte do zapékacích mističek.
  5. Máslo prsty promíchejte s moukou, cukrem a nasekanými ořechy. Vzniklou drobenku lehce vtlačte na ovoce. Mističky vyrovnejte na plech a pečte je cca 30 minut. Podávejte teplé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)