pátek 8. srpna 2014

Domácí burgery

Grilovací sezóna je v plném proudu... Tyhle burgery byste měli rozhodně vyzkoušet. Inspiraci jsem našla v kuchařce Albert - Spolu u stolu.

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 700 g mletého kuřecího nebo hovězího masa (klidně můžete použít i vepřové maso, je to na vás:)
  • 4 celozrnné housky
  • lžíci kečupu
  • bazalku,sůl,pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce worchestrové omáčky
  • 2 hrsti petrželky
  • rajče
  • 1 červenou cibuli
  • 4 listy ledového salátu
  • kečup a nízkotučnou smetanu k podávání
  • případně rozdrcené cornflaky- pokud zvolíte kuřecí maso
Postup:
  1.  Maso dáme do hlubší mísy a rukama ho promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a bazalkou, vajíčkem , lžící kečupu a worchestrovou omáčkou. Pokud použijeme kuřecí maso, směs podle potřeby zahustíme cornflaky ( u hovězího a vepřového masa to není nutné).
  2. Masovou směs necháme 15 min odstát a poté vytvarujeme 4 burgery, které následně hodíme opéct na gril (pokud nemáte gril k dispozici, opečte je na steakové pánvi potřené olejem z obou stran).
  3. Housky rozpůlíme (střídku trochu utlačte prsty), spodní díl poklademe listy salátu, na něj dáme ugrilovaný burger. Na maso dáme na kolečka nakrájená rajčata a na půlměsíčky nakrájenou cibulku. 
  4. Na závěr burger pokapeme kečupem a smetanou a přiklopíme ho vrškem housky.






Grilujete rádi?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)