Co potřebujeme? (4 porce)
- 700 g mletého kuřecího nebo hovězího masa (klidně můžete použít i vepřové maso, je to na vás:)
- 4 celozrnné housky
- lžíci kečupu
- bazalku,sůl,pepř
- 1 vejce
- 2 lžíce worchestrové omáčky
- 2 hrsti petrželky
- rajče
- 1 červenou cibuli
- 4 listy ledového salátu
- kečup a nízkotučnou smetanu k podávání
- případně rozdrcené cornflaky- pokud zvolíte kuřecí maso
- Maso dáme do hlubší mísy a rukama ho promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a bazalkou, vajíčkem , lžící kečupu a worchestrovou omáčkou. Pokud použijeme kuřecí maso, směs podle potřeby zahustíme cornflaky ( u hovězího a vepřového masa to není nutné).
- Masovou směs necháme 15 min odstát a poté vytvarujeme 4 burgery, které následně hodíme opéct na gril (pokud nemáte gril k dispozici, opečte je na steakové pánvi potřené olejem z obou stran).
- Housky rozpůlíme (střídku trochu utlačte prsty), spodní díl poklademe listy salátu, na něj dáme ugrilovaný burger. Na maso dáme na kolečka nakrájená rajčata a na půlměsíčky nakrájenou cibulku.
- Na závěr burger pokapeme kečupem a smetanou a přiklopíme ho vrškem housky.
Grilujete rádi?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)