neděle 17. srpna 2014

Italské muffiny se sušenými rajčaty

Chuť slunné Itálie přímo u Vás doma.

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 4 vejce
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • cca 180 ml mléka (případně trochu více)
  • 2-3 lžíce oleje
  • 360 g celozrnné pšeničné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • cca 100 g černých oliv
  • cca 100 g sušených rajčat
Postup:
  1. V míse smícháme vejce s nahrubo nastrouhaným parmazánem (část si odložíme na dozdobení) a mlékem. Přidáme mouku s kypřícím práškem, koření a olej. Pokud by bylo těsto příliš tuhé, dolijeme ještě trochu mléka.
  2. Těstem naplníme dno formiček na muffiny, poté na něj dáme na kousky nakrájené olivy a rajčata a ty následně zalijeme zbytkem těsta do 3/4 formiček. 
  3. Povrch muffinů dozdobíme parmazánem,olivami a rajčaty a necháme je zapéct při 180 st. dozlatova (asi 20 min).
  4. Muffiny chutnají nejlépe čerstvě upečené s rajčatovým salátem s cibulkou a bazalkou.


Inspirace: časopis F.O.O.D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)