pondělí 15. září 2014

Kuřecí prsa na fazolkách


Co potřebujeme? (4 porce)
  • 1 balení mražených fazolek 
  • 4 kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvou bazalku
  • sójovou omáčku
  • 2 lžíce oleje
  • rýži nebo těstoviny jako přílohu
  • cca 10 g solamylu
  • kuřecí vývar
  • cca 2 lžíce bílého jogurtu Hollandia
Postup:
  1. Kuřecí  prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je , opepříme,  potřeme je  prolisovaným česnekem a nasekanou bazalkou, pokapeme  je sójovou omáčkou a necháme je v lednici odležet 30 minut.
  2. Na pánvi  maso osmahneme  na troše olivového oleje, podlijeme jej vývarem a přidáme fazolové lusky. Krátce povaříme, aby se vše prohřálo a aby lusky změkly. Omáčku zahustíme solamylem, odstavíme ji a přidáme bílý jogurt pro zjemnění chuti. Podáváme s rýží.

2 komentáře:

  1. Výborný recept! :P Na první pohled se mi moc nezdál ten jogurt, ale dodal omáčce tu správnou jemnost. S rodinou jsme si opravdu dobře pochutnali - vřele doporučuji! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)