pondělí 8. září 2014

Jáhelný makovec

Co potřebujeme?
  • 100-150 g mletého máku
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • 150 g jáhel
  • 250 ml vody (případně mléka)
  • kypřící prášek do pečiva
  • 70 g vlašských ořechů 
  • 100g rozinek
Postup:
  1. Jáhly třikrát spaříme horkou vodou a za občasného míchání je vaříme ve vodě (mléku) na mírném ohni,dokud se všechna voda nevyvaří. 
  2. Ořechy posekáme na malé kousky, rozinky propláchneme a spolu s ostatními přísadami vše přidáme k vychlazeným jáhlům. Poté vše promícháme a osladíme dle chuti medem, oblíbeným sirupem či stévií. 
  3. Směs nalijeme do menšího pekáčku, který si vyložíme pečícím papírem  a pečeme na 160 stupňů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)