Jáhelný makovec
Co potřebujeme?
- 100-150 g mletého máku
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 150 g jáhel
- 250 ml vody (případně mléka)
- kypřící prášek do pečiva
- 70 g vlašských ořechů
- 100g rozinek
Postup:
- Jáhly třikrát spaříme horkou vodou a za občasného
míchání je vaříme ve vodě (mléku) na mírném ohni,dokud se všechna voda
nevyvaří.
- Ořechy posekáme na malé kousky, rozinky propláchneme a spolu s
ostatními přísadami vše přidáme k vychlazeným jáhlům. Poté vše
promícháme a osladíme dle chuti medem, oblíbeným sirupem či stévií.
- Směs nalijeme do menšího
pekáčku, který si vyložíme pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)