Borůvky jsou zárukou vynikající chuti. V kombinaci s čokoládovým pudinkem a celozrnným těstem si je zamilujete.
Co potřebujeme? ( na 1 koláč)
- hrnek špaldové mouky
- půl hrnku mletých vlašských ořechů
- třtinový cukr/ med + stévii na doslazení
- 3 lžíce oleje
- cca 100 ml mléka(kdyby bylo těsto příliš tuhé,tak mléka dáme víc,záleží na typu mouky)
- borůvky (čím více, tím lépe)
- 1 pudink Pravá čokoláda
- 500 ml mléka
- vodu
- 10g agaru
- štávu z 1/2 citrónu
- Mouku, med, olej, stévii, ořechy a mléko smícháme a rukama uhněteme těsto tak, aby mělo tužší konzistenci. Necháme ho v chladu uležet alespoň 40 minut.
- Těsto vyválíme a vložíme jej do silikonové dortové formy. Podle potřeby ho roztáhneme prsty a vytvarujeme i nízké okraje koláče. Dno koláče propíchneme na více místech vidličkou a dáme korpus péct na 190 stupňů zhruba 15 minut. Po upečení ho necháme vychladnout.
- Mezitím si omyjeme a očistíme borůvky. Potom si uvaříme pudink podle návodu, jen do něj navíc přidáme 3g agaru, aby lépe ztuhl. Hotový pudink nalijeme na korpus a opět ho necháme na chvíli vychladnout.
- Na pudink dáme borůvky.
- 400 ml vody si dáme do hrnce spolu se zbytkem agaru a se
štávou s půlky citronu. Můžeme dosladit medem. Za stálého míchání vodu přivedeme k varu a poté ji ještě
asi 2 minuty vaříme na mírném ohni.Touto agaravou želatinou
nakonec koláč zalijeme a dáme ho ztuhnout do lednice alespoň na 2
hodiny.
Nejlépe chutná vychlazený
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)