středa 3. června 2015

Panzanella s tuňákem


Dlouho se tady neobjevil žádný salát, což je samozřejmě chyba, kterou teď napravím. Panzanella je typická především pro Itálii, možná vám tak připomene letní večeři u moře....

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 140 g staršího chleba
  • 400 g cherry rajčat
  • 1 plechovku dobrého tuňáka ve vlastní šťávě
  • salátové koření
  • 40 g černých oliv
  • lžíci olivového oleje
  • balzamiko
  • čerstvou bazalku
Postup:
  1. Chleba nakrájíme na větší kostky a dáme jej upéct do trouby (na plechu s pečícím papírem) dozlatova. 
  2. Rajčata omyjeme a přepůlíme. 
  3. V míse smícháme upečené krutony, rajčata, olivy, natrhanou bazalku a tuňáka. Poté vmícháme olej, balzamiko a salátové koření. Salát necháme uležet alespoň 15 minut.


1 komentář:

  1. Mňam .. panzanellu jsem jedla přímo v Itálii a úplně jsi mi tím připomněla dovolenou. Moře, sluníčko a zeleninové salátky .. mňam :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)