Co potřebujeme? (1 koláč)
- 2 lžíce másla
- horkou vodu
- 80 g jemných ovesných vloček
- jahody a rebarboru (alespoň 200g a 200 g)
- třtinový cukr nebo med
- kukuřičný škrob
- 400 g tvarohu
- 200 g nízkotučného "řeckého" jogurtu milko
- Horkou vodou zalijeme ovesné vločky tak, aby byly zcela ponořené. K vločkám přidáme rozpuštěné máslo, promícháme a přiklopíme je například talířkem . Necháme je odstát aspoň 10 minut, aby se voda do vloček vsákla.
- Ovesnou směs rozetřeme do menší dortové formy a korpus si dáme předpéct na 180° na 15 minut.
- Jahody nakrájíme na kousky, rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na kostky. Ovoce poté podusíme v hrnci (podlijeme je trochou vody) a podle chuti jej dosladíme třtinovým cukrem/medem. Až ovoce změkne, přidáme k němu 2 lžíce kukuřičného škrobu a za stálého míchání jej ještě chvíli necháme prohřát.
- Milko tvaroh smícháme s tvarohem, podle chuti jej dosladíme.
- Připravené ovoce nalijeme na předpečený korpus, na něj rovnoměrně rozetřeme tvaroh. Koláč necháme dopéct při 170° cca 35 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)