Co potřebujeme?
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 30 g másla
- 4 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 500 + 400 ml mléka
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 30 g kukuřičného škrobu
- lžíci agaru
- rybíz
- 30 g kokosu
- 500 g tvarohu v alobalu
- V menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme k němu celozrnnou mouku, pečlivě ji promícháme, krátce prohřejeme a následně přilejeme 500 ml vroucího mléka. Umícháme na hladkou, hustou kaši. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Žloutky utřeme s třtinovým cukrem a postupně vmícháme mleté ořechy, uvařenou a prochladlou kaši a tuhý sníh z bílků a špetky soli.
- Vzniklé těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 stupních asi 30 - 40 minut.
- Upečený korpus ještě zatepla srolujeme pomocí pečícího papíru v roládu a takto jej necháme vychladnout.
- Mezitím si svaříme 400 ml mléka s kukuřičným škrobem , kokosem a agarem (agar musí projít varem!). Do takto svařeného mléka poté přimícháme tvaroh a podle chuti krém osladíme třtinovým cukrem nebo medem.
- Vychladlý korpus narovnáme, potřeme jej krémem, posypeme červeným rybízem a opatrně ji opět srolujeme- tentokrát bez pečícího papíru. Roládu necháme vychladit alespon na 2 hodiny, poté ji můžeme servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)