neděle 21. června 2015

Vynikající rybízová roláda

Za cca 2 týdny začně první sklizeň rybízu... a až dozraje, pak byste určitě měli vyzkoušet tuto roládu, protože je jednoduše božská a jedna z nejlepších co jsem kdy jedla


Co potřebujeme?
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 30 g másla
  • 4 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 500 + 400 ml mléka
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • lžíci agaru
  • rybíz
  • 30 g kokosu
  • 500 g tvarohu v alobalu
Postup:
  1. V menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme k němu celozrnnou mouku, pečlivě ji promícháme, krátce prohřejeme a následně přilejeme 500 ml vroucího mléka. Umícháme na hladkou, hustou kaši. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Žloutky utřeme s  třtinovým cukrem  a postupně vmícháme mleté ořechy, uvařenou a prochladlou kaši a tuhý sníh z bílků a špetky soli.
  3. Vzniklé těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 stupních asi 30 - 40 minut.
  4. Upečený korpus ještě zatepla srolujeme pomocí pečícího papíru v roládu a takto jej necháme vychladnout.
  5. Mezitím si svaříme 400 ml mléka s kukuřičným škrobem , kokosem a  agarem (agar musí projít varem!). Do takto svařeného  mléka poté přimícháme tvaroh a podle chuti krém osladíme třtinovým cukrem nebo medem.
  6. Vychladlý korpus narovnáme, potřeme jej krémem, posypeme červeným rybízem a opatrně ji opět srolujeme- tentokrát bez pečícího papíru. Roládu necháme vychladit alespon na 2 hodiny, poté ji můžeme servírovat.
Inspirace: Kuchařka ze Svatojánu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)