sobota 4. července 2015

Letní borůvkový cheescake


Čeká nás letní horký prodloužený víkend a tenhle koláč..... ten si musíte udělat. Pak to bude dokonalé!

Co potřebujeme? (1 cheescake)
  • 200 g celozrnných BeBe sušenek
  • 50 g másla
  • 6 lžic mléka
  • 1 mascarpone (můžete použít klidně i Philadelphii, je to na vás. Existuje i light verze, u nás však není k sehnání :)
  • 2 tvarohy v alobalu
  • med na oslazení tvarohové náplně
  • borůvky (alespoň 300 g)
  • lžičku agaru
  • voda a štávu z 1/2 pomeranče
  • citrónovou šťávu
Postup:
  1.  Sušenky rozdrtíme a poté je v misce smícháme s mlékem a rozpuštěným máslem.Sušenkový základ prsty vtlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem (nebo silikonové, ta vše usnadňuje), můžeme vytvarovat i nízké okraje. 
  2. Korpus pečeme při 180 st.  asi na 20 minut. Poté jej necháme vychladnout. 
  3. Mezitím se připravíme náplň: tvaroh smícháme s mascarpone a medem.
  4. Borůvky pečlivě omyjeme. 
  5. Na vychladlý sušenkový korpus rovnoměrně rozetřeme připravený krém, povrch posypeme omytými borůvkami. 
  6. 150-200 ml vody si dáme do menšího kastrůlku společně s agarem,lžící medu a citronovou a pomerančovou šťávou. Za stálého míchání metličkou přivedeme k varu a poté na mírném ohni a za stálého míchání vodu povaříme ještě cca 3 minuty. Vodu ihned nalijeme na povrch koláče a ten dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.Jakmile voda s agrem zchládne, ztuhne a vytvoří klasickou želatinu.

1 komentář:

  1. jééé taky jsem dělala cheesecake, akorát veganskou verzi ze silken tofu ;-) recept budu přidávat v týdnu.. a taky jsem dávala borůvky, akorát jsem dělala borůvkový přeliv ;-) mňam... to mi připomnělo, že v lednici mám ještě kousek :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)