Čeká nás letní horký prodloužený víkend a tenhle koláč..... ten si musíte udělat. Pak to bude dokonalé!
Co potřebujeme? (1 cheescake)
- 200 g celozrnných BeBe sušenek
- 50 g másla
- 6 lžic mléka
- 1 mascarpone (můžete použít klidně i Philadelphii, je to na vás. Existuje i light verze, u nás však není k sehnání :)
- 2 tvarohy v alobalu
- med na oslazení tvarohové náplně
- borůvky (alespoň 300 g)
- lžičku agaru
- voda a štávu z 1/2 pomeranče
- citrónovou šťávu
- Sušenky rozdrtíme a poté je v misce smícháme s mlékem a rozpuštěným máslem.Sušenkový základ prsty vtlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem (nebo silikonové, ta vše usnadňuje), můžeme vytvarovat i nízké okraje.
- Korpus pečeme při 180 st. asi na 20 minut. Poté jej necháme vychladnout.
- Mezitím se připravíme náplň: tvaroh smícháme s mascarpone a medem.
- Borůvky pečlivě omyjeme.
- Na vychladlý sušenkový korpus rovnoměrně rozetřeme připravený krém, povrch posypeme omytými borůvkami.
- 150-200 ml vody si dáme do menšího kastrůlku společně s agarem,lžící medu a citronovou a pomerančovou šťávou. Za stálého míchání metličkou přivedeme k varu a poté na mírném ohni a za stálého míchání vodu povaříme ještě cca 3 minuty. Vodu ihned nalijeme na povrch koláče a ten dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.Jakmile voda s agrem zchládne, ztuhne a vytvoří klasickou želatinu.
jééé taky jsem dělala cheesecake, akorát veganskou verzi ze silken tofu ;-) recept budu přidávat v týdnu.. a taky jsem dávala borůvky, akorát jsem dělala borůvkový přeliv ;-) mňam... to mi připomnělo, že v lednici mám ještě kousek :-)
OdpovědětVymazat