Co potřebujeme? (1 koláč)
- 1/2 kypřícího prášku
- 70 g celozrnné mouky
- med
- jahody (alespoň 400 g)
- hrst opláchnutých rozinek
- 2 lžíce oleje
- 6 lžic mléka
- 2 tvarohy (1 ve vaničce, 1 v alobalu), popř. 1 tvaroh a 1 ricottu, nebo 1 tvaroh + 1 mascarpone
- Mouku smícháme v míse s 2 - 3 lžícemi medu, kypřícím práškem, mlékem, olejem a rozinkami. Rukama uhněteme nelepivé, nedrolivé těsto, které rozválíme a dáme na dno dortové formy (nejlépe silikonové). Rukama vytvarujeme i nízké okraje.
- Korpus dáme péct na 180 st., pečeme jej dozlatova.
- Mezitím si omyjeme jahody a 1/3 z nich si odložíme na ozdobu.
- Zbytek jahod rozmixujeme s tvarohem a medem, příp. stévií či třtinovým cukrem, záleží jen na vás.
- Upečený korpus necháme trochu vychladnout a poté jej potřeme jahodovým krémem. Povrch koláče poklademe na plátky nakrájenými jahodami.
- Dort vrátíme do trouby ještě na 10 minut "dojít".
- Koláč necháme vychladnout a poté ho můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)