středa 27. května 2015

Jahodový dort

Konečně začíná pravá jahodová sezóna!

Co potřebujeme? (1 koláč)
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 70 g celozrnné mouky
  • med 
  • jahody (alespoň 400 g)
  • hrst opláchnutých rozinek
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic mléka
  • 2 tvarohy (1 ve vaničce, 1 v alobalu), popř. 1 tvaroh a 1 ricottu, nebo 1 tvaroh + 1 mascarpone
Postup:
  1. Mouku smícháme v míse s 2 - 3 lžícemi medu, kypřícím práškem, mlékem, olejem a rozinkami. Rukama uhněteme  nelepivé, nedrolivé těsto, které rozválíme a dáme na dno dortové formy (nejlépe silikonové). Rukama vytvarujeme i nízké okraje. 
  2. Korpus dáme péct na 180 st., pečeme jej dozlatova.
  3. Mezitím si omyjeme jahody  a 1/3 z nich si odložíme na ozdobu. 
  4. Zbytek jahod rozmixujeme s tvarohem a medem, příp. stévií či třtinovým cukrem, záleží jen na vás. 
  5. Upečený korpus necháme trochu vychladnout a poté jej potřeme jahodovým krémem. Povrch koláče poklademe na plátky nakrájenými jahodami. 
  6. Dort vrátíme do trouby ještě na 10 minut "dojít". 
  7. Koláč necháme vychladnout a poté ho můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)