sobota 2. května 2015

Řecké "karbenátky"

Pokud ho máte rádi, použijte klidně maso vepřové. My ostatní zůstaneme u kuřecího :)

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 500 g mletého kuřecího/vepřového masa
  • hrst oliv
  • hrst sušených rajčat
  • 1 mozzarelu
  • sůl
  • pepř
  • mletou papriku
  • 1 vejce
  • olivový olej
Postup:
  1. Maso smícháme v míse s vajíčkem a s kořením.
  2. Olivy nasekáme na menší kousky, promícháme je s mozarellou nastrouhanou na jemném stuhadle a s pokrájenými sušenými rajčaty.
  3. Z masa si uděláme placku, doprostřed dáme trochu mozarellové směsi, a poté rukama maso zavineme do karbenátku.
  4. Karbenátky potřeme pomocí mašlovačky olejem a upečeme je v mikrovlnné troubě na funkci crisp (případně je vyskládáme na plech s pečícím papírem a upečeme je v troubě při 180 st.).
  5. Podáváme je s bramborovou kaší.  

1 komentář:

  1. Mňam mňam .. karbanátky už jsem dlouho neměla .. ale jak je vidím, tak se mi na ně úplně sbíhají sliny! :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)