Co potřebujeme? (4 porce)
Postup: - 200 g středních ječných krup
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 cibuli
- 3-4 batáty
- 2 stroužky česneku
- lžíci oleje
- kari koření nebo lépe- 2 lžíce červené kari pasty (měli byste ji bez problémů sehnat v Tescu i Albertu, to jen u nás bylo zrovna nějaké hluché období a nesehnala jsem ji :)
- litr zeleninového vývaru
- 300 ml kokosového mléka
- 1/2 limetky
- sůl,pepř
- pečivo k podávání
- Kroupy propláchneme a poté je ve větším hrnci zalijeme vodou a uvaříme je doměkka.
- Mezitím co se vaří kroupy, si najemno nasekáme cibuli, česnek a zázvor (cca 3 cm). Batáty oloupeme a nakrájíme je na menší kostky.
- Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibulku,česnek a zázvor. Jakmile cibule trochu změkne, přidáme batáty a společně vše krátce restujeme. Poté vmícháme kari pastu, popř.kari koření,pokud se nám pastu nepodaří sehnat. Vše zalijeme vývarem a kokosovým mlékem a necháme vařit na mírném plameni cca 20 minut, dokud batáty nezměknou. Poté karí rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- Karí dochutíme podle potřeby trochou soli, pepře a šťávou z 1/2 limetky.Do misky dáme uvařené kroupy, zalijeme je kokosovým karí a podáváme jej s oblíbeným čerstvým pečivem (nejlépe bagetou či chlebem).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)