středa 6. května 2015

Indické kokosové karí

Až přístě narazíte na batáty, tak si rozhodně uvařte tuto dobrotu. Pochutnáte si jako už dlouho ne. Karí můžete pojmout jako sytou polévku, nebo si jej můžete dát s pečivem jako já namísto hlavního chodu.



Co potřebujeme? (4 porce)
  • 200 g středních ječných krup
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 cibuli
  • 3-4 batáty
  • 2 stroužky česneku
  • lžíci oleje
  • kari koření nebo lépe- 2 lžíce červené kari pasty (měli byste ji bez problémů sehnat v Tescu i Albertu, to jen u nás bylo zrovna nějaké hluché období a nesehnala jsem ji :)
  • litr zeleninového vývaru
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1/2 limetky
  • sůl,pepř 
  • pečivo k podávání
Postup: 
  1. Kroupy propláchneme a poté je ve větším hrnci zalijeme vodou a uvaříme je doměkka.
  2. Mezitím co se vaří kroupy, si najemno nasekáme cibuli, česnek a zázvor (cca 3 cm). Batáty oloupeme a nakrájíme je na menší kostky.
  3. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibulku,česnek a zázvor. Jakmile cibule trochu změkne, přidáme batáty a společně vše krátce restujeme. Poté vmícháme kari pastu, popř.kari koření,pokud se nám pastu nepodaří sehnat. Vše zalijeme vývarem a kokosovým mlékem a necháme vařit na mírném plameni cca 20 minut, dokud batáty nezměknou. Poté karí rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. 
  4. Karí dochutíme podle potřeby trochou soli, pepře a šťávou z 1/2 limetky.Do misky dáme uvařené kroupy, zalijeme je kokosovým karí a podáváme jej s oblíbeným čerstvým pečivem (nejlépe bagetou či chlebem). 
Inspirace: časopis F.O.O.D.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)