úterý 12. května 2015

Jemný špaldový koláč s jablky a čokoládovým pudinkem

Vypadá vcelku nenápadně, chutná fenomenálně

Co potřebujeme?
  • 800 g jablek nakrájených na měsíčky
  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • hrnek mléka
  • med a stévii podle potřeby
  • hrnek jemných ovesných vloček
  • 400 g selského bílého jogurtu
  • 250 ml mléka + 1/2 balení práškového pudinku Pravá čokoláda
  • 2 - 3 lžíce oleje
  • kypřící prášek
Postup:
  1. Do mísy nasypeme ovesné vločky a přidáme k nim med dle chuti ( já vám doporučuju 2 - 3 lžíce a pak koláč můžete dosladit stévií). Vše zalijeme mlékem a necháme 15 minut odstát.
  2. K vločkám přidáme špaldovou mouku prosátou s kypřícím práškem, olej a bílý jogurt.Těsto pořádně promícháme a vlijeme ho na menší pekáček vyložený pečícím papírem. 
  3. Na těsto naskládáme připravená jablka. 
  4. Podle návodu připravíme pudink a jablka jím přelijeme. 
  5. Koláč pečeme na 180 stupňů dozlatova. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)