středa 26. října 2016

Vločkový štrůdl s mákem a tvarohem



Co potřebujeme? (1 štrůdl do formy na biskupský chlebíček)
  • 130 g bílého jogurtu Hollandia
  • 125g ovesných vloček
  • med a stévie dle chuti na doslazení
  • 1 polotučný tvaroh ve vaničce
  • 50 g mletého máku
  • mléko
Postup:
  1. Vločky v misce promícháme s jogurtem a dle chuti je dosladíme. Necháme 10 minut odpočívat.
  2. Dle chuti si dosladíme i tvaroh.
  3. Mák svaříme se lžící medu v troše mléka.
  4. Na dno formy dáme polovinu vločkového "těsta", na které rozetřeme tvaroh.
  5. Na tvaroh rovnoměrně rozetřeme mák, který poté zalijeme zbylou polovinou vločkového těsta.
  6. Pečeme při 200 st. cca 30 minut.


Tip: do tvarohu můžete vmíchat i pár rozinek

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)