Podzim si člověk musí umět zpříjemnit. Tento dezert (který si mimochodem můžete udělat i do zavírací sklenice a odnést si ho s sebou do práce, školy...) Vám s tím pomůže.
Co potřebujeme? (5-6 skleniček)
- stévii či třtinový cukr
- menší dýni hokkaido
- balení mascarpone
- balení odtučněného tvarohu ve vaničce
- kakaové sušenky (bebe, emco...) nebo např. piškoty
- 2 velké banány
- plátky mandlí
- 150-200 ml jablečné šťávy
Postup:
- Dýni omyjeme, osušíme, rozkrojíme a vydlabeme. Poté ji nakrájíme na kostičky.
- Dýni povaříme v hrnci společně s jablečnou šťávou doměkka (cca 10 minut).
- Dýni rozmixujeme v hladké pyré, které poté necháme zcela vychladnout.
- Mandle nasucho opražíme na pánvi, banány nakrájíme na kolečka.
- Tvaroh promícháme s mascarpone a vychladlým pyré a dle chuti dosladíme.
- Na dno skleničky rozdrobíme sušenky, na které dáme do poloviny skleničky dýňový krém. Přidáme kolečka banánů (klidně znovu i sušenky, záleží na vás) a doplníme krémem.
- Dozdobíme plátky mandlí.
- Podáváme vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)