pátek 4. listopadu 2016

Dýňový pohár




Podzim si člověk musí umět zpříjemnit. Tento dezert (který si mimochodem můžete udělat i do zavírací sklenice a odnést si ho s sebou do práce, školy...) Vám s tím pomůže.



Co potřebujeme? (5-6 skleniček)
  • stévii či třtinový cukr
  • menší dýni hokkaido
  • balení mascarpone
  • balení odtučněného tvarohu ve vaničce
  • kakaové sušenky (bebe, emco...) nebo např. piškoty
  • 2 velké banány
  • plátky mandlí
  • 150-200 ml jablečné šťávy
Postup:
  1. Dýni omyjeme, osušíme, rozkrojíme a vydlabeme. Poté ji nakrájíme na kostičky.
  2. Dýni povaříme v hrnci společně s jablečnou šťávou doměkka (cca 10 minut).
  3. Dýni rozmixujeme v hladké pyré, které poté necháme zcela vychladnout.
  4. Mandle nasucho opražíme na pánvi, banány nakrájíme na kolečka.
  5. Tvaroh promícháme s mascarpone a vychladlým pyré a dle chuti dosladíme.
  6. Na dno skleničky rozdrobíme sušenky, na které dáme do poloviny skleničky dýňový krém. Přidáme kolečka banánů (klidně znovu i sušenky, záleží na vás) a doplníme krémem.
  7. Dozdobíme plátky mandlí.
  8. Podáváme vychlazené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)