U tohoto receptu jsem se inspirovala "alberťáckou" kuchařkou. Jako mnoho jejich receptů, obzvlášť teď po změně redaktorky (nic proti Ditě), stojí za vyzkoušení. Maso můžete použít samozřejmě i kuřecí nebo jej vynechat (viz níže).
Co potřebujeme? (4 porce)
- 200 ml bílého hustého jogurtu (např. Hollandia)
- 1 lžíci koření garama masala
- sůl, pepř
- 500 g červené čočky
- 500 g krůtích prsou
- kokosový olej
- lžičku římského kmínu
- plechovku kokosového mléka
- 1 cibuli
- 200 ml rajčatové passaty
- Jogurt smíchejte s kořením garam masala a osolte jej.
- Čočku namočte na 45 minut do 1, 5 litru studené vody.
- Krůtí prsa omyjte a nakrájejte na větší kostky. Ty poté naložte do připravené jogurtové marinády. Nechte odpočívat v lednici alespoň 45 minut a pak je nechte ještě 15 min při pokojové teplotě.
- Namočenou čočku slijte a propláchněte.
- Na kokosovém oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní římský kmín, čočku, rajčatovou passatu a kokosové mléko.
- Za občasného promíchání vařte cirka 15 minut, poté dle chuti dosolte a dopepřete. Zkuste jestli je čočka měkká, a pokud ano, odstavte ji z plotny. Pokud ne, ještě ji chvíli povařte.
- Kostky masa napíchněte na špejle nebo špízové jehly a opečte je na grilu/pánvi ze všech stran.
- Opečené špízy podávejte s čočkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)