Granolu miluju, ať už do jogurtu nebo smoothie misky. A domácí je nejlepší, protože víte, co sníte :)
Co potřebujeme?
- 100 g sušených švestek
- 100 g rozinek
- velkou hrst vlašskýh ořechů
- 300 g ovesných vloček
- 50 g slunečnicových semínek
- 80 g lískových ořechů
- 50 g dýňových semínek
- 40 g kokosu
- 200 ml 100% ananasové/pomerančové šťávy
- vrchovatou lžíci medu
- 1-2 lžíce kokosového oleje
- Rozinky i švestky namočte na 5-10 minut do horké vody. Poté vodu slijte a švestky nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte vločky s připraveným sušeným ovocem, slunečnicovými i dýňovými semínky an ahrubo nasekanými ořechy (kokos zatím nepřidávejte, rychle se pálí).
- Směs zalijte anasovou/pomerančovou šťávou a přidejte rozpuštěný med a kokosový olej. Pořádně promíchejte rukama a poté granolu přendejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Granolu pečte při 130 st. 1 hodinu a 30 minut. Občas ji promíchejte, ať se propeče rovnoměrně. Nakonec přidejte kokos a dejte dopéct na cirka 20 minut tak, aby byla granola křupavá a zlatavá.
- Granolu nechte zcela vyhladnout a až poté ji přemístěte do dózy. Skladujte ji v suchu, ideálně v chladu a temnu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)