Typický víkendový oběd, ještě že už se nám to sobotí:)
Co potřebujeme? (4 porce)
- 1 avokádo
- 1 červenou cibuli
- 3 stroužky česneku
- chilli
- sůl, pepř
- 1 žlutou papriku
- konzervu červených fazolí
- lžičku mletého římského kmínu
- 300 ml kuřecího vývaru
- 400 g rajčat v plechovce (buď malé kousky nebo, pokud to máte raději jako já, tak je rozmixujte)
- 50 g jemných ovesných vloček
- 500g mletého kuřecího/krůtího masa
- lžičku mleté papriky
- lžičku sušeného koriandru (čerstvý nemám jako spousta lidí v lásce, sušený ale není špatný)
- 2 jarní cibulky
- olej
- šťávu z 1/2 limety
- rýže k podávání
- Mleté maso v míse promíchejte s koriandrem, solí, pepřem, mletou paprikou, vločkami a na drobno nakrájenou cibulkou.
- Rukama maso dobře promíchejte a vytvarujte cca 12 kuliček.
- Na teflonku dejte lžíci oleje, rozehřejte jej a kuličky na něm opečte dozlatova. Poté je z pánve vyjměte.
- V uvolněné pánvi orestujte na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou papriku. Opékejte cirka 7 minut, tj. do změknutí zeleniny.
- K zelenině přidejte římský kmín, chilli , sůl a pepř a poté ji zalijte vývarem. Do pánve vraťte opečené kuličky a na mírném plameni vařte pod pokličkou 10 minut.
- Ke kuličkám vmíchejte zcezené a okapané fazole společně s rajčaty. Vařte cca 5 minut, odstavte z plotny a do omáčky vmíchejte limetkovou šťávu a kousky avokáda.
- Podávejte s rýží nebo např. bulgurem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)