Tento recept není časově nijak náročný, není ani složitý na přípravu, výsledek je však ohromující a sklidíte za něj samé pochvaly. Je to proto ideální kanditát na slavnostnější událost, nebo když někomu chcete udělat radost. Myslím, že ženám k lososovi postačí dobrý salát, pro muže klidně upečte pár brambor.
Co potřebujeme? (2 porce)
- 2 porce lososa
- sůl, pepř
- olivový olej
- 300 g čerstvého baby špenátu
- 1/2 cibule
- listové těsto (rozváleným si ušetříte práci)
- 1 velký stroužek česneku
- 1 rozšlehané vejce
- citrónovou šťávu
- Lososa zbavte kůže, omyjte a pomocí papírových utěrek opatrně osušte.
- Rybu zakápněte citrónovou šťávou, osolte ji a opepřete.
- Na oleji nechte zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky. Poté k ní přidejte špenát a utřený česnek. Špenát dochuťte trochou soli a pepře a nechte jej zavadnout, poté ho dejte stranou, aby vychladl.
- Troubu předehřejte na 200 st.
- Nachystejte si listové těsto, popř. ho vyválejte, a rozdělte ho na polovinu (je možné, že vám trochu těsta zbyde, záleží na velikosti lososa).
- Doprostřed obou čtverců z těsto dejte vychladlý (!) špenát a na něj položte připravenou rybu.
- Lososa do těsta zabalte, okraje pečlivě přitiskněte k sobě. Poté těsto potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem a lososa dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte cirka 25 minut.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazatWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovědětVymazat