Jeden z mých nejoblíbenějších salátů
Co potřebujeme? (2 porce)
- lžíci bílého vína
- lžíci sójové omáčky
- lžíci vývaru (nebo vody)
- lžíci arašídového/ sezamového oleje + 1 lžičku na orestování tofu
- 200 g tofu natural
- 2 stroužky česneku
- kousek nastrouhaného zázvoru
- kousek chilli papričky
- sůl, pepř
- 1,5 salátu little gem
- mletou červenou nebo uzenou papriku
- 1 malou (nebo půl velké) červenou papriku, nakrájenou na nudličky
- hrst čertvého koriandru (pokud vám vadí, vynechejte)
- malou hrst arašídů, nasucho opražených
- V lahvičce protřepte víno, vývar a sójovku. Zálivku odložte.
- Tofu nakrájejte na kostičky, osolte jej, opepřete a poprašte trochou papriky a přidejte lžíci oleje. Promíchejte a nechte 15-30 minut odstát.
- Na lžiččce oleje orestujte naložené tofu dozlatova. Můžete ho poté klidně zakápnout ještě kapkou sójovky, ale nepřežeňte to. Tofu odložte na talířek.
- V pánvi poté krátce opečte na kostičky nakrájený česnek, najemno nakrájenou chilli papričku a zázvor. Zvolte mírný plamen a česnek míchejte, aby se vám nepřipálil.
- Přidejte do pánve papriku nakrájenou na proužky a opékejte minutu.
- Do pánce přidejte na proužky nakrájený salát litte gem a opečte jej také 1 minutu, jen aby začal zavadat. Poté salát zalijte připravenou zálivkou, 30 sekund prohřejte, přidejte koriandr a odstavte pánev z plotny.
- Salát rozdělte do 2 talířů/misek a posypte jej nasekanými ořechy a kostičkami tofu.
- Salát podávejte s večerním chlebíkem, oblíbeným pečivem či chlebovou plackou, rýží nebo rýžovými/ soba nudlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)