pátek 19. dubna 2019

Makrelový salát s fenyklem


Hlásím se po dovolené lehkým skvělým jarním salátem. 
Co potřebujeme? (3 porce)
  • 1 uzenou makrelu (maso obrané od kostí)
  • cca 350 g polníčku
  • 3 jarní cibulky
  • 1 bulvu fenyklu
  • 1 jablko
  • salátové koření
  • 2-3 lžíce oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
Postup:
  1. Fenykl překroj napůl a zbav jej košťálu uprostřed. Odkroj i vrchní řapíky a zbytek pak nakrájej na tenké proužky.
  2. Jablko omyj, vykroj z něj jádřinec a poté ho nakrájej na tenké plátky.
  3. V míse promíchej jablko, fenykl a polníček s kořením.
  4. V malé uzavíratelné skleničce protřep olej s citrónovou šťávou, zálivku pak vlij do salátu a zlehka jej promíchej.
  5. Salát rozděl do misek a nakonec do každé přidej obrané maso z makrely a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)