Hlásím se po dovolené lehkým skvělým jarním salátem.
- 1 uzenou makrelu (maso obrané od kostí)
- cca 350 g polníčku
- 3 jarní cibulky
- 1 bulvu fenyklu
- 1 jablko
- salátové koření
- 2-3 lžíce oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- Fenykl překroj napůl a zbav jej košťálu uprostřed. Odkroj i vrchní řapíky a zbytek pak nakrájej na tenké proužky.
- Jablko omyj, vykroj z něj jádřinec a poté ho nakrájej na tenké plátky.
- V míse promíchej jablko, fenykl a polníček s kořením.
- V malé uzavíratelné skleničce protřep olej s citrónovou šťávou, zálivku pak vlij do salátu a zlehka jej promíchej.
- Salát rozděl do misek a nakonec do každé přidej obrané maso z makrely a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)